Bouleturnering sommaren 2019

Vi har ju en väldigt fin bouleanläggning i Gladsax som torde placera sig högt upp på listan över de finaste boulebanorna i Sverige. Efter fjolårets succé med bouleturneringen kommer vi såklart ordna nåt liknande igen sommaren 2019.

 

Kontaktpersoner:
Lennart Andersson (lennartglad@telia.com, 070-894 74 93)
& Tommy Hahn (tommy.hahn@ownit.nu, 073-533 25 06)

Turneringen 2019

Vilka kan vara med och hur anmäla sig.

Gladsax Lekplatsförening hälsar alla sina medlemmar hjärtligt välkomna till sommarens turnering i Boule. Det utgår ingen anmälningsavgift, men för att få deltaga är det ett krav att vara medlem i föreningen. Däremot utgår det en banhyra med 20 kr per speltillfälle eller 200 kr för hela säsongen. Banhyra betalas lämpligen genom att man sätter in pengar på Gladsax Lekplatsförenings bankgiro 914-6051.

Hittills är det 20 lag som har anmält sitt deltagande, men det kan kanske bli något eller några lag till. Sista anmälningsdag är de 31 maj. Strax därefter blir det lottning.

När ni anmäler lag till turneringen så måste ett lag bestå av minst 2 pers, men det går alldeles utmärkt att vara 3 pers i ett lag och även 3 pers plus reserv dvs 4 pers i ett lag och till och med fler.

Gruppspel och regler

På grund av det stora intresset ser vi i Boulesektionen oss nödsakade att dela upp lagen i två grupper, med ett slutspel efter seriens avslut.
Om alla skulle spela mot alla skulle det bli 3-400 matcher och det hade inte varit praktiskt hanterbart. Boulesektionen rekommenderar därför att när lottningen väl är utförd i början av juni, så spela gärna träningsmatcher mot lag i den motsatta gruppen.

Vi kommer i möjligaste mån följa Svenska Bouleförbundets regler och föreskrifter, med något undantag. T.ex. kommer vi inte ha fasta speldagar eller spelveckor. I samband med lottningen kommer vi att föreslå ett veckoschema, men det behöver inte slaviskt följas. Men det är så klart viktigt att man då tar kontakt med sina motspelare om en ny speldag.
Slutresultat i matchen rapporteras antingen på Facebooksidan Gladsax Anslagstavla eller till Lennart (070-894 74 93) eller Tommy (0735-332506) per sms eller tel.

Lennart och Tommy

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.