Gladsaxboule

Vi har ju en väldigt fin bouleanläggning i Gladsax som torde placera sig högt upp på listan över de finaste boulebanorna i Sverige. Efter fjolårets succé med bouleturneringen kommer vi såklart ordna nåt liknande igen sommaren 2019.

Kontaktpersoner:
Lennart Andersson (lennartglad@telia.com, 070-894 74 93)
& Tommy Hahn (tommy.hahn@ownit.nu, 073-533 25 06)

Turneringen 2019

Slutspel och finalspel 11 oktober kl 15.00

Finalspelet går av stapeln ovillkorat fredag 11 oktober, dagen efter att Gladsaxgolfen har haft sin avslutning. Vi startar kl 15.00. Om något lag inte kan medverka är det helt enkelt så att de får lämna w.o. och då flyttas automatiskt tredjelaget i respektive grupp till semifinalspelet. Om de inte kan blir det fjärdelaget o.s.v. Ingen återvändo finnes, blir det snöstorm målar vi kloten röda, blir det ösregn sätter vi ankar på lillen, men finalspelet skall ske denna tidpunkt!!!!!
På kvällen efter finalspelet blir det med all sannolikhet lite firande.

Lennart o Tommy

Vilka kan vara med och hur anmäla sig.

Gladsax Lekplatsförening hälsar alla sina medlemmar hjärtligt välkomna till sommarens turnering i Boule. Det utgår ingen anmälningsavgift, men för att få deltaga är det ett krav att vara medlem i föreningen. Däremot utgår det en banhyra med 20 kr per speltillfälle eller 200 kr för hela säsongen. Banhyra betalas lämpligen genom att man sätter in pengar på Gladsax Lekplatsförenings bankgiro 914-6051.

Gruppspel och regler

När anmälningstiden 31 maj gick ut hade 20 lag anmält sig och vilka de är hittar du på lagsidan. De består av minst 2 pers, men det går alldeles utmärkt att vara 3 pers i ett lag och även 3 pers plus reserv dvs 4 pers i ett lag och till och med fler.

Lottningen är nu genomförd och de är uppdelade i två grupper, med ett slutspel efter seriens avslut. Om alla skulle spela mot alla skulle det bli 3-400 matcher och det hade inte varit praktiskt hanterbart.
Spelschema, resultat och aktuell tabell hittar ni på respektive grupps sida: grupp A och grupp B.

Boulesektionen rekommenderar att gärna spelar träningsmatcher mot lag i den motsatta gruppen.

Vi kommer i möjligaste mån följa Svenska Bouleförbundets regler och föreskrifter, med något undantag. T.ex. kommer vi inte ha fasta speldagar eller spelveckor. I samband med lottningen kommer vi att föreslå ett veckoschema, men det behöver inte slaviskt följas. Men det är så klart viktigt att man då tar kontakt med sina motspelare om en ny speldag.
Slutresultat i matchen rapporteras till Lennart (070-894 74 93) eller Tommy (0735-332506) per sms eller tel.

Lennart och Tommy

Comments are closed.