Gladsaxboule

Vi har ju en väldigt fin bouleanläggning i Gladsax som torde placera sig högt upp på listan över de finaste boulebanorna i Sverige. Efter fjolårets succé med bouleturneringen kommer vi såklart ordna nåt liknande igen sommaren 2020.

Kontaktper.oner:
Lennart Andersson (lennartglad@telia.com, 070-894 74 93)
& Tommy Hahn (tommy.hahn@ownit.nu, 073-533 25 06)

Turneringen 2020

Lagen, lottning och spelschema för 2020 års Gladsaxboule är nu fastställd vilket ni kan läsa mer om om ni klickar er vidare i boulemenyn här intill. Inte mindre än 22 lag kommer till spel. Finalspelet går fredag 14 augusti.
Var försiktiga nu med tanke på Covid-19 och spela enligt mottot

”Ha förstånd – Håll avstånd”

Vilka kan vara med och hur anmäla sig.

Gladsax Lekplatsförening hälsar alla sina medlemmar hjärtligt välkomna till sommarens turnering i Boule. Det utgår ingen anmälningsavgift, men för att få deltaga är det ett krav att vara medlem i föreningen. Däremot utgår det en banhyra med 20 kr per speltillfälle eller 200 kr för hela säsongen. Banhyra betalas lämpligen genom att man sätter in pengar på Gladsax Lekplatsförenings bankgiro 914-6051 eller föreningens nya Swishnummer 123 397 73 52.

Gruppspel och regler

När anmälningstiden  gick ut hade x lag anmält sig och vilka de är hittar du på lagsidan. De består av minst 2 pers, men det går alldeles utmärkt att vara 3 pers i ett lag och även 3 pers plus reserv dvs 4 pers i ett lag och till och med fler.

Lottningen är nu genomförd och de är uppdelade i två grupper, med ett slutspel efter seriens avslut. Om något lag inte kan medverka i slutspelet är det helt enkelt så att de får lämna w.o. och då flyttas automatiskt tredjelaget i respektive grupp till semifinalspelet. Om de inte kan blir det fjärdelaget o.s.v. Om alla skulle spela mot alla skulle det bli 3-400 matcher och det hade inte varit praktiskt hanterbart.
Spelschema, resultat och aktuell tabell hittar ni på respektive grupps sida: grupp A och grupp B.

Boulesektionen rekommenderar att gärna spelar träningsmatcher mot lag i den motsatta gruppen.

Vi kommer i möjligaste mån följa Svenska Bouleförbundets regler och föreskrifter, med något undantag. T.ex. kommer vi inte ha fasta speldagar eller spelveckor. I samband med lottningen kommer vi att föreslå ett veckoschema, men det behöver inte slaviskt följas. Men det är så klart viktigt att man då tar kontakt med sina motspelare om en ny speldag.
Slutresultat i matchen rapporteras till Lennart (070-894 74 93) eller Tommy (0735-332506) per sms eller tel.

Lennart och Tommy

Comments are closed.