Gladsaxboule

Gladsax Lekplatsförening hälsar alla sina medlemmar hjärtligt välkomna till sommarens turnering i Boule. Vi har ju en väldigt fin bouleanläggning i Gladsax som torde placera sig högt upp på listan över de finaste boulebanorna i Sverige. 2023 blir den sjätte upplagan av Gladsax Boule. Och varje år har det blivit succé, och kommer så bli även detta år tror vi.

Kontaktpersoner:
Lennart Andersson (lennartglad@telia.com, 070-894 74 93)
& Tommy Hahn (tommy.hahn@ownit.nu, 073-533 25 06)

Turneringen 2023

Bouleansvariga jobbar febrilt med planering av årets turnering.
Turneringen planeras starta 1 juni och avslutas i början av augusti.

Var försiktiga nu med tanke på Covid-19 och spela enligt mottot

”Ha förstånd – Håll avstånd”

Avgifter

För att få deltaga i turneringen är det ett krav att vara medlem i föreningen. Dessutom utgår det en startavgift på 200 kr per person.

Banhyra för övriga som inte deltager i turneringen är 20 kr per person. 

Banhyra betalas lämpligen genom att man sätter in pengar på Gladsax Lekplatsförenings bankgiro 914-6051 eller föreningens Swishnummer 123 397 73 52.
Märk insättningen Banhyra Boule.

Anmälan

Anmälan skall ske senast den 15 maj.
Laget kan anmälas på Facebook Gladsax Anslagstavla eller via sms till Tommy 073-533 25 06 eller till Lennart personärligen. Och då vill vi ha lagets namn och – om ert lag är nytt, nya spelare eller kontaktuppgifter – dess laguppställning och kontaktuppgifter.

Gruppspel och regler

När ni anmäler lag till turneringen så måste ett lag bestå av minst 2 pers, men det går alldeles utmärkt att vara 3 pers i ett lag och även 3 pers plus reserv dvs 4 pers i ett lag.

 En spelare får dock bara representera ett lag under säsongen.

Om lika många lag anmäler sig som ifjol så blir det ohanterligt att spela i en enkel serie med alla mot alla. Därför kommer vi organisera turneringen i två grupper med slutspel i augusti.

När anmälningstiden gått ut så lottar vi och gör upp spelschema och publicerar lagen på lagsidan.

Om något lag inte kan medverka i slutspelet är det helt enkelt så att de får lämna w.o. och då flyttas automatiskt tredjelaget i respektive grupp till semifinalspelet. Om de inte kan blir det fjärdelaget o.s.v.
Spelschema, resultat och aktuell tabell kommer ni att hitta på respektive grupps sida: grupp A och grupp B.

Det går alldeles utmärkt att redan börja spela träningsmatcher för att komma i form till säsongstarten. Om ni vill att vi har en fast träningskväll i veckan så meddela oss. Är det många intresserade så fixar vi så klart det.

Vi kommer i möjligaste mån följa Svenska Bouleförbundets regler och föreskrifter, med något undantag. T.ex. kommer vi inte ha fasta speldagar eller spelveckor. I samband med lottningen kommer vi att föreslå ett veckoschema, men det behöver inte slaviskt följas. Men det är så klart viktigt att man då tar kontakt med sina motspelare om en ny speldag.
Slutresultat i matchen rapporteras till Lennart (070-894 74 93) eller Tommy (0735-332506) per sms eller tel.

Lennart och Tommy

Comments are closed.